#

Fargevelgeren

Finn farger til ditt hus!

Lurer du på hvilke farger som kan passe til ditt gamle hus? Fargevelgeren hjelper deg å finne tilbake til historiske farger! 

Det dukker opp mange spørsmål når man skal male et eldre hus. Et at de første og kanskje viktigste er for de fleste huseiere; hvilken farge skal jeg velge? Mange leker kanskje med tanken om å ta tilbake de historiske fargene som passer til akkurat din hustype, men synes kanskje at disse fargepalettene ser litt fremmede ut med "moderne" øyne og smak. 

Her ønsker vi å hjelpe! Ofte kan det bli enklere å se for seg hvordan det kan bli når man får en grafisk fremstilling med de ulike fargene. Derfor har vi utviklet et fargeverktøy for eksteriørmaling på gamle hus. 

Tanken er enkel. Du finner stilen huset ditt har, og kan klikke deg gjennom fire ulike fargepaletter for den stilperioden. Vi har i første omgang valgt å "fargelegge" seks ulike hus fra ulike tids- og stilperioder. 

Fargevelger Illustrasjon

Hvor kommer fargeprøvene fra? 

Fargene i fargevelgeren kommer fra boken "Gamle Trehus" og er basert på arbeid utført av Jon Brænne over mange år. 

Etterhvert ønsker vi å utvide med flere fargestiger, så hvis noen ønsker å dele andre alternativer, så kan dere kontakte anette@bnl.no

Fargevelgeren finner du her! 

Hvordan bruke verktøyet?

Verktøyet er enkelt å bruke. Først finner du huset som er fra samme tids-og stilperiode som ditt eget (det er ikke så nøye at ditt hus ikke ser helt likt ut som det på tegningen, veldig sjelden er hus fra en stilperiode helt like). Er du usikker på hvilken stilperiode huset ditt tilhører, så kan du lese mer om stilhistorie hos oss! 

Deretter klikker du deg rundt og leker med de ulike fargene i palettene, hvis du velger en av dem, så finner du fargekodene som du kan ta med deg til en butikk som selger maling til hus. For de fleste av disse husene vil det være best å bruke linoljemaling.

Verktøyet finner du her!