#

Plastfolie på vindu

Enkel varmeisolering av vindu

Plastfolie på innsiden av vinduet er et enkelt tiltak. Vegard Heide har hatt løsningen på vinduene sine i 10 år og det fungerer.

Ved siden av tetningslister, er plastfolie på vinduet et av de billigste og enkleste tiltakene du kan gjøre for å forbedre varmeisolasjonen. Plastfolien fungerer omtrent som et varevindu, ved at det skaper et rom for stillestående luft mellom plast og glass. Plasten kan festes i vinduskarmen og synes ikke så godt når den strekkes ut.

 

plastfolie-foto-vegard-heide-2.jpg

Plastfolien, rett ut av pakken. Foto: Vegard Heide

Det er vanskelig å si hvor stor virkning tiltaket vil ha. På et-lags vinduer vil effekten være størst for her er også utgangspunktet dårligst. I vårt eksempel er plasten festet til en to-lags termovindu. Eieren opplever mindre kondens og også en noe forbedret varmekomfort. I dette tilfellet har plasten vært på vinduene i ca. 10 år.  

Det finnes flere produsenter du kan velge mellom. Det du trenger er

  • saks
  • plastfoliekit
  • hårføner
  • rensemiddel.

1 Vask karmen og vinduet godt, helst med noe som er fettløsende slik at den dobbeltsidige teipen som følger med pakken fester godt.

2 Fest deretter den dobbeltsidige teipen utenpå vinduskarmen. Pass på at teipen ikke krøller seg og at den limes jevnt til underlaget. Riv av papiret på oversiden av dobbeltteipen.

3 Ta ut folien og klipp den til passe størrelse. Den skal være litt større enn området du har teipet. Det kan være greit å få litt hjelp til så strekke ut folien. Fest den deretter til teipen. Prøv å stram den slik at det blir minst mulig ujevnheter i plasten.

4 Siste operasjon er å føne ut folien. Hold føneren 5-10 cm fra plasten og beveg føneren jevnlig. Plasten vil nå krympe og ujevnhetene strekkes ut. Med et godt resultat vil ikke plasten bli særlig synlig.

plastfolie-vegard-heide-1.jpg

Denne plasten har vært på vinduet i 10 år! Foto: Vegard Heide

;
;