#

Rådgivning i Rådhusgata 7

Bygningsvernsenteret Murbyen Oslo

Murbyen Oslo har flyttet inn i egne lokaler i historiske Rådhusgata 7. En av Kvadraturens fineste historiske bygninger er igjen blitt tilgjengelig for byens befolkning.

Ålesund har sitt Jugendstilsenter. Nå har Oslo fått sitt murbysenter. Helt siden byen ble flyttet til Kvadraturen på 1600-tallet har Oslo vært en murby. Vi har faktisk noen av Europas best bevarte områder med murgårdsbebyggelse fra siste halvdel av 1800-tallet. Dermed passer det bra at bygningsvernsenteret Murbyen Oslo er blitt etablert nettopp i Kvadraturen, i en av Oslos eldste stående bygninger, som attpåtil er av mur.


I tillegg til den etablerte rådgivningstjenesten med gratis førstegangsbefaring i de historiske murgårdene, kan Murbyen Oslo nå tilby rådgivning over disk, i første omgang hver onsdag mellom kl. 09:00 og 12:00. Det nye bygningsvernsenteret i Rådhusgata skal være en naturlig møteplass for alle som ønsker å ta vare på Oslos historiske murgårder, og det første stedet eiere og håndverkere tar kontakt når de ønsker informasjon og rådgivning om bærekraftig istandsetting av murgårder.

Bygg og Bevar_Rådgivning over disk_Bilde2.jpg

Nå kan du få gode råd over disk i Rådhusgata 7. Foto: Murbyen Oslo

;
;