BNL MD

Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Konsertsal får nytt kobbertak

Tekking av et helt nytt kobbertak i 2018-2019 - til toner av Beethoven og Dvorák

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium overtok i 2001 det tidligere Radiohuset på Rosenørns Allé fra Danmarks Radio. Radiohuset er tegnet av arkitekten Vilhelm Lauritzen i 1936, og stod klar til innflytning i 1943. Det lyktes imidlertid at utsette innvielsen av Radiohusets Konsertsal til september 1945, da man ikke var interessert i at Adolf Hitler skulle delta i åpningsseremonien.

Konsertsalens interiør var ved oppførelsen litt av en sensasjon, da innretningen brøt med tidligere tradisjoner for konsertsaler. Arkitekturen er et resultat av Vilhelm Lauritzens forbilledlige evne til å forene estetisk vakre og funksjonelle løsninger. Salens utradisjonelle trapes­form er akustisk betinget. Gulvbelegningen er en blanding av birk og teak, stolesetene er trukket med lysebrun oksehud, og overalt er den bølgede himling og veggene kledd med tre i lyse sorter.

Konsertsalens dobbeltkrumme tak var av økonomiske og materialemessige mangler under krigen tekket med takpapp, men fikk i midten av 1950-årene en ytterligere tekking av kobber, som dessverre ikke holdt så lenge på grunn av en feilkonstruksjon. I denne filmen følger vi utførelsen av et helt nytt kobbertak i 2018-2019 - til toner av Beethoven og Dvorák!

Publisert: 25.06.2019

Publisert av: byggefilm.dk

;
;