#

Årets Bygg og Bevarpris til Bøylestad Moen!

Til stor applaus fra over 100 fremmøtte på Litteraturhuset i Oslo, kunne Frolandfirmaet Bøylestad Moen motta årets Bygg og Bevar-pris!

Juryformann Sjur Mehlum fra Multiconsult startet med å berømme de nominerte.

- Vi har i år som tidligere hatt mange gode kandidater fra hele landet.

 Han gikk deretter over til å lese juryens beskrivelse av årets vinner:

"Årets vinner av Bygg og bevarprisen har gjennom en årrekke utmerket seg ved å levere høy kvalitet på sine prosjekter. Bedriften har lang erfaring fra istandsetting av bygninger, fra husmannsplasser til kirker. Formidling og opplæring har vært viktig for bedriften, både av egne lærlinger og gjennom fagdager med elever fra videregående skole. Bøylestad Moen AS tildeles Bygg og Bevarprisen på bakgrunn av arbeidene på Landvik kirke, Isefjær Mølle og Helleland 16 i Øvre Landvik". 

Med disse ordene fra juryens leder Sjur Mehlum kunne Bøylestad Moen ta imot pris og hyllest fra salen på årets Bygg og Bevartreff.

 

Prisen ble tatt imot av eierne Ragnar Bøylestad og Asbjørn Moen som i tillegg til heder og ære, kunne ta imot en sjekk på 50.000 kr.

- Dette var fantastisk gøy og moro, og veldig stort for oss. Dette er en håndverkerpris, så dette henger høyt, fortalte Ragnar Bøylestad fra scenen.

Mølle som settes i stand av Bøylestad og Moen: Foto Bøylestad og Moen

Bilde fra Bøylestad Moens arbeid med Isefjær mølle. 

Tradisjonshåndverk med tverrfaglig fokus

Bøylestad Moen er et Frolandfirma med mange års erfaring. Bedriften har spesialisert seg på restaurering, men bygger også nye hus med fokus på kvalitet. Samarbeidet mellom de to eierne Ragnar Bøylestad og Asbjørn Moen strekker seg tilbake til 1993, men gutta har fulgt hverandre i Froland siden barneårene. Siden firmaet ble startet i 2001, har bedriften bygget opp et sterkt tverrfaglig team av håndverkere med hjerte for gamle hus, og tradisjonelle håndverksteknikker. I tillegg er satsningen på kunnskapsformidling sterk. Bedriften har selvfølgelig lærlinger og samarbeider med Aust-Agder fylkeskommune om fagdager for elever i den videregående skole. 

I dag har Bøylestad Moen 16 ansatte med avdelinger for blikkenslager, snekker, tømrere og vindusrestaurer.

Den brede fagkompetansen mener de er en viktig suksessfaktor, og flere ansatte ble takket i talen fra scenen.

- Vi har vært så heldige at vi har fått samlet fantastisk gode håndverkere fra flere fag - og klart å holde på dem. Det har vært helt avgjørende for firmaet vårt.

BM7.jpeg
Bøylestad Moen.jpg

Ett av prosjektene til fjorårets vinnere Bøylestad Moen: her fra arbeidet med kirketrappen i Landvik kirke.