Hanne Bjørk fra Møbelverkstedet Restaurering mottar Bygg og Bevar-prisen 2012

Møbelverkstedet Restaurering vant Bygg og Bevar-prisen

Bygg og Bevar-prisen 2012

Møbelverkstedet Restaurering AS fikk æren av å motta den første Bygg og Bevar-prisen. En glad og overrasket daglig leder Hanne Bjørk var svært takknemlig overfor juryen og ikke minst alle de andre håndverkerne som var med å redde de uvurderlige verdiene i Høyesteretts hus etter bombeangrepet i Oslo.

 

Det var på bedriftstreffet til Bygg og Bevar fredag 7. desember at den første Bygg og Bevar-prisen ble delt ut. 3 kandidater var nominert til prisen, som er på 50 000 kroner, men det var det store ansvaret og utførelsen Møbelverkstedet Restaurering tok i Høyesteretts hus juryen valgte som vinner.
Juryens begrunnelse var:

Prisen tildeles for et imponerende og svært detaljert arbeid, både i prosjektledelsen
og utførelse av restaureringsarbeidene i Høyesteretts Hus etter bombingen
22.juli. Til tross for den ekstreme situasjonen ble restaureringsarbeidet
utført på rekordtid med en usedvanlig høy antikvarisk og håndverksmessig
presisjon. dette gjelder samtlige involverte fag - snekker, glassmester, murer
og maler.

Les mer om prosjektet her

De andre nominerte var Kruse Smith region Øst for arbeidene på Tveten gård og Malermester Studsrud as for sin ivaretagelse og formidling av tradisjonelle teknikker innen malerfaget. Juryen bestod av Kari-Marte Frøyseth, redaktør i magasinget Gamle Hus, Hager & Interiør, Sjur Mehlum, seniorrådgiver hos Riksantikvaren, og Per Helge Pedersen, sjefredaktør i Byggeindustrien, som også fikk det ærefulle oppdraget på dele ut prisen.

Bobpris 2012.jpg