BNL MD
BNL direktør Ketil Lyng og Miljøvernminister Erik Solheim får blomster av Sigrid Murud, daglig leder i Bygg og Bevar etter å ha åpnet portalen 19. oktober 2010. Foto: CEWG

Bygg og Bevar åpnet av miljøvernminister Solheim

Mangelsgården med over 300 års historie og store restaureringsoppgaver, dannet den perfekte rammen for åpningen av nettportalen Bygg og Bevar. Det konstruktive samarbeidet ble med en lett humoristisk vri markert ved at miljøvernminister Erik Solheim og BNL-sjef Ketil Lyng,  markerte åpningen  med  et praktisk  og morsomt eksempel på at offentlig og privat samarbeid  virker i praksis! Etter litt instruksjon av Bygg og Bevar leder Sigrid Murud, strevde de to håndverkskyndige seg frem til å sette sammen en god gammeldags fransk lås!

- Hensikten med Bygg og Bevar blir å koble sammen alle fagmiljøer, institusjoner, enkeltpersoner,  kommuner og alle som ønsker å ta vare på sine bygninger,  sa miljøvernminister Erik Solheim foran et søttititalls spesielt inviterte gjester som var samlet på tunet foran den Mangelsgården i Storgaten 36 som nå er under full rehabilitering i regi av Oslo kommune, noe statsråden behørig ga kommunen ros for.
Nettportalen er helt avgjørende for videreutvikling av gamle og historiske bygg og kulturminner og ikke minst for å ta vare på fagkompetansen og håndverkstradisjoner, sa Solheim  som med et smil avsluttet sin  korte hilsningstale med å fortelle at Bygg og Bevar hadde fått en ekstra million kroner.

Og etter en  statsråd i særdeles godt humør, kom en minst like blid BNL-sjef .
Ketil Lyng beskrev  åpningen av nettportalen  som en milepæl.
Vi gleder oss til videreutviklingen av portalen. BNL håper Bygg og Bevar vil bli den "autoriserte" møteplassen mellom våre bedrifter, kundene, og forbrukerne. Det er et mylder både i tilbud av tjenester og produkter. For oss i BNL Det er det viktig at kundene finner den gode håndverkeren og de beste produktene, for å kunne gjennomføre sitt prosjekt på den beste faglige måten, sa Lyng. Han sa videre at det som er viktig for BNL og for hele næringen, er at dette første virkelige samarbeidsprosjektet mellom bevaringsmyndighetene og byggenæringen lykkes.

- Og vil vi stå prosjektet bi også etter at den ekstra millionen er brukt opp, lovet Lyng og gratulerte med dagen.

Artikkel på Bygg.no

Artikkel på Riksantikvaren.no

Artikkel på ba.no, Bergensavisen

;
;