BNL MD
#

Slik lykkes du med linoljemaling

Det er enklere å male med linoljemaling enn mange tror. I 5 korte filmer får du alle rådene du trenger for å lykkes med linoljemaling av Jon Brænne

Skal du male huset ditt er linoljemaling et godt alternativ. Linoljemaling er ikke bare en tradisjonell overflatebehandling på hus i Norge. Den har også mange fordeler som er gunstig for både gamle og nye hus. Riksantikvaren har sammen med Losol AS og Bygg og Bevar produsert 5 filmer som hjelper deg å lykkes med linoljemaling. 

 

Logo RA-gull kopi.jpg
Riksantikvaren

Riksantikvaren er direktorat for kulturminneforvaltning og er faglig rådgiver for Klima- og Miljødepartementet i utviklingen av den statlige kulturminnepolitikken.

Klikk her for å gå til Riksantikvarens hjemmeside

 

Linoljemaling er miljøvennlig. Den inneholder produkter vi kan produsere i Norge, linfrø og pigment. Den inneholder ikke mikroplast slik som mange moderne malinger gjør. 

Linoljemaling kan benyttes over alle malingstyper. Den har god vedheft sitter godt på høvlede overflater som tradisjonelle kledninger.  

 

 

Mal når det er tørt og overskyet. Husk påføringsteknikken - mal tynt og stryk godt ut. 

 

Linoljemaling holder lenge. Ofte er det tilstrekkelig med en god vask fremfor en nytt strøk. Linoljemalingen kan mattes ned i løpet av årene. Det er naturlig, men ønsker du en blankere overflate kan du regenerere malingen med et tynt strøk linolje.