Det første kurset (august 2023) satte søkelys på legging av de første omfarene, grunn teknikk, kanting og bruk av verktøy og sikkerhet. Det andre kurset (Mars 2024) fokuserte på effektive produksjon, teamwork og gav deltagerne en god praktisk opplevelse.
Kurs nummer 3 tar for seg tak konstruksjoner, valg av tømmer, furu eller gran, kvalitet, og lokale vurderinger, Hele prosessen fra saging av kjerneved/ malmved, høvling av takplanker, undertak teknikker og betraktninger for å få tradisjonelle tak tette.
I tillegg så har vi en modul for effektive etterbehandling av tømmer og plank. Ta med papir og blyant. Også i dette kurset bruker tradisjonelle metoder.
Det er et stort behov for unge som kan lafting. I Norge er det sirka 515000 historiske bygg. Mange av disse er laftet, trenger vedlikehold, og eller gjenreising. Det er derfor gode og interessante arbeidsmuligheter for unge håndverkere som kan tradisjonell laft.
Kurset er sponset av Sparebankstiftelsen DNB og er gratis for ungdom.
Riksantikvaren har sponser tømmer. Nore Laft er kjent for ekspertise i tradisjonelt laft. Det blir også muligheter til å erfare en profesjonell lafte-bedrift. Ved gjennomført kurs vil deltagerne få kursbevis fra Buskerud Bygningsvernsenter.
Nore Laft A/S er lokalisert mellom Rødberg og Tunhovd (Langedrag). Det er rimelig losji (kr. 6- 900 per enkeltrom med eget bad i Øygardgrend et par km fra Nore Laft. Der er også kjøkken tilgjengelig og mat kan kjøpes ved Øygardsgrend Landhandel.Reservasjon kan gjøres direkte med Line Berit på telefon 95770848