BNL MD
Workshop

Workshop for unge håndverkere på Røst

Startdato
30.05.2024
Sluttdato
05.06.2024
Sted
Røst
Beskrivelse

Håndlag arrangerer årlig et stort kurs for unge håndverkere fra hele landet. Denne gangen er lokasjonen Røst! Vi skal restaurere Toralfhuset.

30. mai - 5. juni. Påmeldingsfrist 15. april.

Vi har plass til 25 håndverkere i aldersgruppen 18 - 30 år fra hele landet. Kurset koster 500 kr og inkluderer kurs, verktøy, kost og losji. 

Du kan bli med på kurs i:

  • Tørrmuring - Lær deg å mure med naturstein i fjæra sammen med Berit Bruvik
  • Restaurering av Toralfhuset - lær deg spuns og sammenføyning med Audun Eken
  • Restaurering av Toralfhuset - lær om vindskier og kledning med Jostein Utstumo
  • Treskjæring - Vi skal bygge vindusomramminger med sveitserstilsdetaljer med Rune Johnsen

Stedet:
På kurset skal vi bo på Kårøya i Helgesenbrygga. Dette store huset ble opprinnelig bygget som fiskevær på begynnelsen av 1900 tallet. I senere tid har bygget vært brukt som leirskole. Huset har 13 soverom med køyesenger fordelt på 2, 4 og 6 mannsrom. Vi har felles måltider inne i spisesalen eller ute på terrassen når været tillater det. Kårøya byr på en unik naturopplevelse. Røst ligger midt ute i havet, så vi skal så klart ut på fisketur i midnattsolen!

Reise:
Alle deltakere må komme seg til Røst på egenhånd.
Du kan bestille fly helt frem til Røst via Wideroe.no fra Bodø som går 30. mai. kl. 07:00, kl. 08:15 eller kl. 20:15.
Du kan komme deg til Bodø med tog eller fly (Husk i så fall på å reservere hele reisen via Widerøe: da flyr man med SAS eller Norwegian til Bodø, og med propellfly derfra ut til øysamfunnet.) Vi kan hente deg på Flyplassen.

Det rimeligste er å fly, kjøre eller ta tog til Bodø og ta gratisferge derfra. (det er ikke nødvendig å kjøpe plassgaranti, man bare går på fergen ved Bodø Fergekai. Har du med deg bil er det lurt å forhåndsbestille) Når dere kommer med fergen hentes dere med båt. Rutetabellen til Torghatten Nord finner du HER.

Påmeldingsfrist
15.04.2024
Telefon
918 50 312
Pris
500 kr
Arrangør
Håndlag/Fortidsminneforeningen
Lenke
;
;