Jenteworkshop på Røst

Startdato
16.09.2024
Sluttdato
22.09.2024
Sted
Kårøya i Helgesenbrygga
Beskrivelse

For femte året på rad inviterer vi herved til ny samling for kvinnelige tradisjonshåndverkere 16. september - 22. september. I år ønsker vi spesielt å satse på kvinnelige håndverkere fra nord. Vi har plass til 20 håndverkere i aldersgruppen 18 - 30 år fra hele landet. Kurset koster 500 kr og inkluderer kurs, verktøy, kost og losji. 

Kurset kommer til å handle om vindusrestaurering. Vi skal restaurere originalvinduene på Toralfhuset. Vi skal også lage nye kopier av vinduer. Du vil derfor kunne forvente å få en grundig innføring i hvordan vinduer blir laget opp. Instruktørene på kurset er Ellev Steinsli og Karina Børven. Kurset vil ha et eget fokus på materialkvalitet. Vinduene skal konstrueres av ulike materialer og med ulike metoder. Fortidsminneforeningen skal bruke Toralfhuset til å observere varigheten på vinduene over tid, slik at vi kan se resultatet av forfall/vedlikeholdsbehov i et værutsatt område. 

På kurset skal vi bo på Kårøya i Helgesenbrygga. Dette store huset ble opprinnelig bygget som fiskevær på begynnelsen av 1900 tallet. I senere tid har bygget vært brukt som leirskole. Huset har 13 soverom med køyesenger fordelt på 2, 4 og 6 mannsrom. Vi har felles måltider inne i spisesalen eller ute på terrassen når været tillater det. Kårøya byr på en unik naturopplevelse. Røst ligger midt ute i havet.

Påmelding
Påmeldingsfrist
24.06.2024
Pris
Kr.500
Arrangør
Fortidsminneforeningen
Kursholder
Ellev Steinsli og Karina Børven