#

Nominer din favoritthåndverker til konkurransen #MinHåndverker

Har du fått god hjelp med ditt prosjekt? Ønsker du å gi din favoritthåndverker litt ekstra oppmerksomhet? Del et bilde av prosjektet ditt på instagram med #minhåndverker! 

Dersom du har fått pusset opp et hus, en leilighet, en hytte, et rom eller gjennomført et konkret prosjekt som skifte av vinduer eller dører, kan du bli med på konkurransen.

Alt du trenger å gjøre er å ta et bilde av objektet, og fortell oss hvem din favoritthåndverker er. Legg ut bilder på instagram under#minhåndverker, og skriv hvorfor akkurat din håndverker fortjener litt ekstra oppmerksomhet i teksten under innen 23. august. 

Hvem kan vinne?

Bidragene bedømmes ut fra begrepene restaurering, bærekraft, gjenbruk og kvalitet. Håndverkeren du har brukt må selvsagt være seriøs.

Håndverkeren som vinner kåres fra den store scenen under Bygg og Bevar – fra rønne til kåk på Norsk folkemuseum søndag 5. september. Heder og ære, samt en liten oppmerksomhet vil bli presentert vinneren og huseier som nominerte!

 

Møter du et slitent hus på din vei

Håper jeg du gir deg tid til å bli bedre kjent med det

Else "Sprossa" Rønnevig

Om Bygg og Bevar – fra rønne til kåk

Lurer du på hvor du kan kjøpe kakkelovnen du ønsker deg, eller hvem som er best på vindusrestaurering. Hvem kan lage en kopi av den døren som finnes på et gammelt fotografi? Hvordan finner jeg frem til riktig materiale? Hva kan jeg gjøre selv? Hva må jeg skaffe hjelp til?

En hel søndag på Norsk Folkemuseum gir deg inspirasjon og pågangsmot til å fullføre drømmen. Møt fagfolk en til en, eller få med deg stort familieshow med maler og altmuligmann Einar Nilsson og håndverker og tusenkunstner og oppfinneren Erik Alfred Tesaker som utfolder seg på scenen.

La deg inspirere av de historiske omgivelsene, og bli med på vandringer om stilhistorie og byggeskikker gjennom museet.

Praktiske oppgaver og morsomme utfordringer for både store og små, markedsboder og god mat på Norsk folkemuseum!

Einar Og Alfred Paa Stylter Foto Ole Kristian Losvik

To håndverkere som vanligvis har beina godt plantet på jorda! Vi gleder oss til å få besøk av Einar og Alfred - og ikke minst av alle dere som deler vår begeistring for gamle hus og godt håndverk! Om du deltar i konkurransen #MinHåndverker vanker det kanskje en ekstra overraskelse for din favoritthåndverker. Foto: Ole Kristian Losvik/Los365

#MinHåndverker

Juryen består av:

Linn Marie Krogsrud - Rådgiver Buskerud bygningsvernsenter

Stian Myhren - Leder av bygningsantikvarisk seksjon hos Norsk Folkemuseum

Jørgen Leegaard - Direktør samfunnspolitikk, Byggenæringens landsforening

Else "Sprossa" Rønnevig - Bygningsverner og kulturformidler