BNL MD
Even er god med kniven. Foto: Ove Kirkestuen

Faglærer i møbelsnekring og/eller treskjæring (heltid-deltid)

Stillingstype
Fast
Arbeidssted
Dovre
Søknadsfrist
15.04.2023
Kontaktpersoner
Helle Hundevadt
Rektor
93281930 Send e-post
Beskrivelse

Vi har kompetanse på skolen innenfor begge fagfelt og ønsker oss en faglærer til som kan ta hovedansvaret for enten møbelsnekring eller treskjæring i undervisningen. Undervisningen på VG2 trearbeid er basert i stor grad på praktisk arbeid i verkstedet. Vi har fokus på tradisjonshåndverk på linjene våre. I tillegg til maskinopplæring og produktutvikling lærer eleven blant annet godt håndlag, tradisjonelle treskjærings- og sammenføyingsteknikker og sliping av håndverktøy. Elevene velger fordypning i løpet av skoleåret i enten treskjæring eller møbelsnekring.

Vi har også en klasse i VG1 Håndverk, design og produktutvikling og noen av disse elevene vil velge trearbeid som fordypningsfag. Du vil også ha ansvar for undervisning i trearbeid for disse elevene, mange av dem kommer til å søke seg videre til VG2 trearbeid året etter.

Vi har også tilbud om VG3 treskjærerfaget som fører fram mot svenneprøve i faget.

Unikt på denne skolen er at vi har mange gjestelærer som selv er utøvende håndverkere eller kunstnere og som utfyller utdanningsopplegget med sine spesialiseringer og fagområder. Vi har hatt gjestelærer i for eks. finering, dreiing, forgylling og møbeldesign. Stillingen har en høy grad av frihet med tanke på undervisnings opplegg. Dette utbeides i samhold med skolens visjoner og utafra lærerens erfaring og kompetanse innenfor fagfeltet. Undervisningserfaring fra skole og praktisk pedagogisks utdannelse er nødvendig for fast ansettelse. Med du kan søke basert på relevant fagbakgrunn og det er mulig å ta pedagogikk i ettertid.

Interesserte med erfaring som møbelsnekker og/eller treskjærer oppfordres til å søke.

Stillingen kan også være deltid og evt kombineres med å jobbe med egne prosjekter eller med andre stillinger ved skolen.

Vi søker en person som:

• Har relevant fagbrev eller relevant praksis som møbelsnekker, treskjærer

• Ser viktigheten av å ta vare på tradisjonshåndverk og nyskapning innenfor dette fagfeltet

• Gjerne erfaring fra skole, kurs og ønskelig med praktisk pedagogikk utdannelse

• Er kontaktskapende, trygg i klasseledelse og tydelig i kommunikasjon

• Er opptatt av elevmedvirkning i planlegging, gjennomføring og vurdering av undervisningen

• Kan reflektere over og forbedre egen undervisning

• Har gode samarbeidsevner og ønsker å bidra i et kollegialt fellesskap

• Et godt kontaktnett med aktuelle opplæringsbedrifter vil være en fordel

• Bor i eller ønsker å bo nord i Gudbrandsdalen, men det er mulig å pendle

Vi tilbyr:

• En hyggelig og spennende arbeidsplass i et håndverksfelleskap

• Muligheter for faglig samarbeid med andre håndverkere og faglig utvikling

• Vakre omgivelser i en fjellbygd med fantastiske muligheter for friluftsliv

• Lønn i henhold til utdanning og ansiennitet

• Obligatorisk tjenestepensjon

Om arbeidsgiveren

Hjerleid handverksskole er et landsdekkende utdanningstilbud i tradisjonshåndverksfagene treskjæring, møbelsnekring, smiing, søm og tekstil, tømrer, maling og overflateteknikk også for voksne. Vi har røtter tilbake til 1886 da ekteparet Haldor og Randine Hjerleid startet en håndverksskole på Dovre. Hjerleid handverksskole ble etablert i 2004 og er eid av to ideelle organisasjoner, Stiftelsen Norsk kulturarv og Studieforbundet kultur og tradisjon. Skolen drives som friskole, og følger godkjente læreplaner.

Hjerleid skole og handverksenter er i dag et kompetansesenter for tradisjonshåndverk og bygningsvern og har tilbud om lærlingplasser i noen fag. Flere håndverksbedrifter holder til på Hjerleid. Vi har ønsker om flere etablerte verksteder i lokalene og visjoner om samlokalisering av skapende virksomheter på Hjerleid.