#

Rekordmange søkere til Hjerleid

100 unge og voksne har til nå søkt skoleplass på de sju utdanningstilbudene som Hjerleid handverksskole tilbyr fra høsten.

- Dette er veldig gledelig, sier rektor Helle Hundevadt. Det viser at ungdom faktisk har lyst til å ta en håndverksutdanning og gjøre noe skapende og praktisk. Kanskje vi som skole, rådgivere og foreldre må begynne å ta inn over oss det store behovet samfunnet har for dyktige fagfolk med en yrkesutdanning?, sier rektor Helle Hundevadt. 

Det er stor interesse for å jobbe med tre, så de fleste ønsker å utdanne seg i tømrerfaget, i møbelsnekkerfaget eller som treskjærere.

Det er stor søkning til de 15 plassene skolen tilbyr på vg1 Håndverk, design og produktutvikling også, som er det eneste tilbudet i Innlandet.

Hjerleid handverksskole har et landsdekkende tilbud. Skolen må først gi plass til de unge som skal begynne på videregående skole. Men heldigvis har Hjerleid også godkjenning for å tilby skoleplass til voksne som har fullført videregående skole.

En stor del av søkerne som allerede har en bachelorgrad, men som ønsker seg en mer praktisk utdanning og et yrke der de ikke må sitte på et kontor. 

- Vi er et godt stykke nærmere målet med å fylle de tomme lokalene til fylkeskommunen med nytt liv! Vi har flere nye stillinger lagt inn i Stillingssleppet.no, og ønsker nye elever og lærere velkomne til Dovre i august, smiler en fornøyd rektor. 

Det er fortsatt ledige plasser på Hjerleid. Spesielt til linjen overflateteknikk er det fortsatt plass til flere engasjerte elever som har lyst på en spennende skolehverdag i malerfaget. 

Du kan lese mer om overflateteknikk på Hjerleid her. 

Hjerleid Logo

Hjerleid handverksskole

Hjerleid handverksskole på Dovre er en friskole, etablert i 2004.

Skolens formål er å drifte og utvikle videregående opplæring i tradisjonshåndverk etter godkjente læreplaner. Som elev kan du søke om stipend og lån hos Lånekassen.