#

Lærling for en dag

På folkemuseet 5 september

Når arrangementet "Fra rønne til kåk" avholdes 5 september på Norsk folkemuseum, vil du ikke bare kunne se håndverk, du kan også prøve selv! Er du over 13 år vil dyktige instruktører og elever fra Hjerleid Handverksskole lære deg tradisjonelt håndverk.

En hel søndag er viet til noen av våre favorittverb: Hamre, spikre, male, skjære, pusse, skru og sage! Vi fyller folkemuseet med aktiviteter – fra show på festplassen med Erik Alfred Tesaker og Einar Nilsson, til omvisninger og marked på torget. Men best av alt er at du selv kan prøve et håndverk! Under veiledning fra landets ledende skole på tradisjonelt håndverk kan du og barna dine være lærlinger for en dag. I løpet av halvannen time kan du lage ditt eget mesterverk – som du selvfølgelig kan få med deg hjem!

Vi stiller opp høvelbenker og bord på museets torg. Er du over 13 år kan du bryne deg på treskjæring, tekstilarbeid, tradisjonelt malingsarbeid eller snekring. Tips og triks vil gi deg en god start på en ny hobby eller kanskje en fremtidig skolegang på Hjerleid Handverksskole? Husk at det er begrenset antall plasser - første mann til mølla.

Og forresten – du er aldri for gammel til å prøve noe nytt! Meld deg på her

Rosemaling2 Bruk Fotograf Even Hansen

Malerfaget er omfangsrikt. Du lærer deg mye om ulike overflater og materialer, om kjemi, ulike malingstyper, teknikker, form og farge.. pluss mye mer. På bildet er det rosemaling - som sammen med annen type dekorasjonsmaling er en stor del av det tradisjonelle malerfaget. Foto: Even Hansen

8.jpg
Handverksskolen

Hjerleid er kjent som ”treskjæringens Mekka”. Landets eldste skule for handverk og husflid starta her i 1886. Skulen har ei lang historie og ønskjer å bære denne vidare inn i framtida.

For at kulturarven og tradisjonane skal leve vidare og vidareutviklast, må nye generasjonar få opplæring i desse. Hjå oss blir handverkstradisjonane halde i hevd. Samtidig er vi bevisste på at handverket må vidareutviklast for å tilpasse seg samtid og framtid.