#

Ledige plasser i tradisjonshåndverk på Hjerleid

Den landsdekkende friskolen på Hjerleid, Dovre har fortsatt noen ledige plasser for håndverksinteresserte voksne! Flere på et nyopprettet studium

Skolen starter i høst et helt nytt utdanningstilbud: vg2 Søm og tekstilhåndverk, der er det ledig plass for den som vil lære å veve, sy, brodere, spinne ull, garve skinn m.m.

Det er også ledige plasser på vg2 Overflateteknikk/Malerfaget. For den som vil lage maling sjøl, lære dekormaling og bruke naturlige og tradisjonelle materialer, er denne utdanningen noe å satse på. Og malerbransjen trenger fagfolk.

Og er det en eller to som drømmer om å lære å smi, så er det et par plasser på smedlinja, vg2 Smed.

Smed4 Verktøykurs Fotograf Even Hansen

Ett år på smedlinjen gir deg god kunnskap om varmebehandling av metaller og om formgivning. Etter 2 år i lære kan du også ta svennebrev i smedfaget. Foto: Even Hansen/ Kvass

Hjerleid handverksskole gleder seg til å ønske over 70 elever fra 16 – 60 år velkomne 23.august.

-Vi er et godt stykke nærmere målet med å fylle de tomme lokalene til fylkeskommunen med nytt liv, smiler rektor Helle Hundevadt.

- Men kanskje er det noen som ikke har planene klare for neste skoleår, noen som har mistet jobbe pga pandemien, eller som ønsker å lære noe nytt, endre kursen?

Ta kontakt med skolen!

8.jpg
Handverksskolen

Hjerleid er kjent som ”treskjæringens Mekka”. Landets eldste skule for handverk og husflid starta her i 1886. Skulen har ei lang historie og ønskjer å bære denne vidare inn i framtida.

For at kulturarven og tradisjonane skal leve vidare og vidareutviklast, må nye generasjonar få opplæring i desse. Hjå oss blir handverkstradisjonane halde i hevd. Samtidig er vi bevisste på at handverket må vidareutviklast for å tilpasse seg samtid og framtid.